krásne a kvalitné šperky z českého granátu
×
 x 

Prázdny košík
Záhneda a šperky so záhnedou
Záhneda a šperky so záhnedou

cervena_maslaČeský granát Slovensko a šperky so záhnedou

 
Možno ste sa už stretli s pojmom záhneda. Ak ste milovníkmi krásnych šperkov, tak určite áno. Ak nie, týmto vám priblížime tento nádherný krištáľ. Ak máte záujem o šperky so záhnedou, pekné kúsky nájdete medzi ponukou krásnych strieborných šperkov

Záhneda

Záhneda sa inak nazýva aj kameň harmónie. Má tmavohnedú farbu. Kryštále záhnedy majú dokonalý kryštalografický vývoj, ale často sú prerastené drobnými šupinkami chloritu, kryštálikmi aduláru. Na svetle a v teple bledne. Veľmi tmavé prírodné kryštály sa tepelne zosvetľujú, aby mali príťažlivejší farebný odtieň. Veľmi tmavá až čierna záhneda sa nazýva morión.

Náleziská záhnedy

Najväčšie krištále sa našli v Alpách, v lokalite Sankt Gotthard vo Švajčiarsku. Na Slovensku je záhneda pomerne zriedkavá, vyskytuje sa najmä v západnej časti Slovenského rudohoria, o okolí Revúcej, Kokavy, Hnúšte a inde. Jeden z najväčších krištáľov záhnedy na území Slovenska pochádza z okolia Klenovca.

Vlastnosti záhnedy

Ako dymovo hnedý krištáľ vnáša najsilnejšiu svetelnú energiu do života, poslúži najmä hľadajúcim, ktorí sa nevedia odpútať od hmotného chápania sveta, ale na druhej strane tiež pomôže pochopiť zákonitosti materiálneho sveta. Má sklon rozptýliť potlačené negatívne vzory. Prehlbuje zodpovednosť a odhaľuje problémy existencie či už spoločenského alebo materiálneho charakteru. Pripomína nám, že si máme zachovať dôstojnosť v rámci pozemskej púte a že o chrám duše, teda telo sa musíme dôkladne starať. V symbolickej rovine ide o spojenie neba a zeme. Používa sa pri depresiách, taktiež pri infekčných chorobách. Odstraňuje nervozitu, posilňuje schopnosť koncentrácie - symbol symbiózy, pomáha dosiahnuť harmóniu, opustiť a oželieť všetko, čo nás zaťažuje.

Ak ju nosíme ako klenot, napr. náušnice, alebo ju použijeme pri liečbe, jej energia podnieti pohyb prvotných síl v tele, čo znamená že aktivuje pudy sebazáchovy prvej čakry. Záhneda je pre svoju schopnosť byť dobrým podkladom vhodná pre ľudí so sklonom k samovražde. Záhneda sťahuje silu lásky zo srdečnej čakry do korennej čakry, aby sa uzemnila a použila. Preto je prospešné použiť tento kameň u ľudí depresívnych, unavených, alebo u ľudí s veľkými ideálmi a ašpiráciami, no neschopných žiť podľa týchto noriem. Má sklon rozptýliť potlačené negatívne vzory. Záhneda, ako všetky tmavé kamene a krištále, by sa mala používať s rešpektom lebo môže podnietiť veľké množstvo sily.

Mnoho záhned na trhu nie je pravých. Väčšinou sa predáva pod menom záhneda jasný kremeň, ožiarený tak, aby stmavol. Tento vyzerá tmavo a neprirodzene. Kamene sa môžu dať na priehlavky, na kolená alebo na ruky v rámci zostavy kryštálovej liečby. Jednoducho prezrite si širokú ponuku strieborných prsteňov, náušníc alebo príveskov.
 
alt
×

Doručenie tovaru

Český granát

Ručná výroba šperkov a skladové možnosti

Šperky sú robené ručne a zákazníci sú z celého sveta, preto sa stav na centrálnom sklade rýchlo mení. Šperkov sú tisíce modelov. Prstene sú v rôznych veľkostiach, náušnice s rôznymi zapínaniami, povrchové úpravy strieborného šperku ponúkame štyri. Preto počkajte, až sa ozveme ohľadom dostupnosti tovaru.
Pokiaľ šperk nie je skladom, a dá sa stiahnuť z kamennej predajne, urobíme to pre vás. Ak nie je nikde, môžeme ho zadať do výroby. Výroba šperku trvá momentálne kvôli preťaženým kapacitám 2-3 mesiace.

Pomôžeme Vám s výberom
Neváhajte nás kontaktovať, ak potrebujete pomôcť, napríklad s výberom: telefonicky alebo emailom na predaj(zavinac)ceskygranat.sk.


TOP