krásne a kvalitné šperky z českého granátu
×
 x 

Prázdny košík

cervena_maslaKúsok mora so sebou - Akvamarín

Obľúbený klenot samotného Neptúna

Aquamarín (lat. aqua marina, „voda mora") je ako aj názov napovedá modro zelený kameň - obroda berylu. Jeho farbu mu dodáva železo.

Náleziská akvamarínu

Akvamarín bol nájdený v krajinách: Brazília, USA – Colorado, Srí Lanka, Madagaskar

Najväčší unikát tohto nerastu sa našiel v meste Marambaia v Brazílii (r. 1910) a vážil vyše 110kg.

Akvamarín podľa mesiaca, zverokruhu, čakry

Rodný kameň pre mesiac: Marec.

Znamenia zverokruhu: ryby, váhy, vodnár, blíženci

Čakry, ktoré ovplyvňuje: piata – hrdlo

Vlastnosti akvamarínových šperkov

Aquamarín symbolizuje odvahu, potláča stres a ukľudňuje myseľ. Je to silný spirituálny kameň, ktorý pomáha prekonávať predsudky a povzbudzuje k prevzatiu zodpovednosti nad svojím osudom. Ukľudňuje myseľ a odstraňuje z nej nepatričné myšlienky. Zlepšuje vnímavosť, bystrí intelekt a vo chvíľach zmätku vyjasňuje skutočné okolnosti.

Liečivé účinky akvamarínu

Je vhodný pri liečení bolestí krku, opuchnutých žliaz a problémoch so štítnou žľazou. Vhodnou myšlienkou je nosiť akvamarín vo forme príjemného prívesku, alebo krásnych náušníc, čiže čo najbližšie k miestam na ktoré blahodárne pôsobí. Napomáha hypofýze a má celkový účinok na svaly a rast. Posilňuje orgány starajúce sa o prečistenie tela. Kladne ovplyvňuje oči, čeľusť, zuby a žalúdok. Bojuje proti krátkozrakosti a ďalekokrazkosti a tlmí príliš búrlivé reakcie imunitného systému. Pomáha aj pri auto-imúnnych ochoreniach ako je senná nádcha.

Využitie kameňa akvamarín

Podľa starých legiend je akvamarín posvätný kameň Neptúna, boha morí, ktorý vypadol zo šperkovnice sirén a bol vyplavený na brehy. Námorníci verili, že nosením takých talizmanov si získanú jeho priazeň, a že ich ochráni ich pred utopením, morskými chorobami a inými nástrahami temných hlbín mora.

Chráni pred klebetami a je to excelentný kameň na meditácie, prinášajúci značný pokoj a mier. Pri pokročilej meditácii ho ľudia využívajú k získaniu múdrosti vidieť pravdu.

Darček tvorený akvamarínom symbolizuje ochranu a bezpečnosť, najmä v rámci dlhotrvajúcich vzťahov. Niektorý ľudia dokonca tvrdia, že prebúdza lásku v unavených manželstvách, takže ak chcete znova rozdúchať iskry v očiach svojho partnera, mali by ste zvážiť akvamarínové šperky ako výročný dar.

Či už teda ste námorník alebo nie, akvamarínové klenoty vám pripomenú krásu mora aj v tom najodľahlejšom kúte suchozemia. Zaspomínajte na chvíle strávené pri mori alebo sa vydajte na plavbu po vlnách fantázie spolu s týmto malým kúskom mora priamo u vás doma.

×

Doručenie tovaru

Český granát

Ručná výroba šperkov a skladové možnosti

Šperky sú robené ručne a zákazníci sú z celého sveta, preto sa stav na centrálnom sklade rýchlo mení. Šperkov sú tisíce modelov. Prstene sú v rôznych veľkostiach, náušnice s rôznymi zapínaniami, povrchové úpravy strieborného šperku ponúkame štyri. Preto počkajte, až sa ozveme ohľadom dostupnosti tovaru.
Pokiaľ šperk nie je skladom, a dá sa stiahnuť z kamennej predajne, urobíme to pre vás. Ak nie je nikde, môžeme ho zadať do výroby. Výroba šperku trvá momentálne kvôli preťaženým kapacitám 2-3 mesiace.

Pomôžeme Vám s výberom
Neváhajte nás kontaktovať, ak potrebujete pomôcť, napríklad s výberom: telefonicky alebo emailom na predaj(zavinac)ceskygranat.sk.


TOP