krásne a kvalitné šperky z českého granátu
×
 x 

Prázdny košík
Deň otcov a úloha otca v spoločnosti
Deň otcov a úloha otca v spoločnosti

cervena_maslaDeň otcov a úloha otca v spoločnosti

Sviatok otcov 

Aj otcovia majú svoj sviatok. Deň otcov je sviatok venovaný všetkým mužom - otcom tak, ako je Deň matiek venovaný matkám. Deň otcov je známy po celom svete, no nie je rozšírený až tak, ako je sviatok matiek. Je na nás, ako sa budeme tomuto sviatku venovať a či ho budeme v rodine uznávať.

 

Úloha otca v rodine

Aj otcovia si zaslúžia vďaku a pozornosť. Podstatou tohto sviatku je pripomenúť si dôležité postavenie otca v rodine. Otec obohacuje rodinu o iný pohľad na svet ako to robí mama: dáva najmä pocit sily a ochrany, rieši problémy, prináša deťom zážitky a dobrodružstvá. Zabezpečuje rodine prostriedky a zaslúži si rešpekt. Na Slovensku vyrastá veľa detí bez otca. Dôvodov je mnoho. Deti otca potrebujú pre život. Pre dieťa je veľmi potrebné môcť sa skryť sa do náručia otca a cítiť, že sa môže na neho obrátiť, vedieť, že ho ochráni. Otec obetuje pre svoje dieťa srdce. Prepojenie bezpečia, ktoré poskytuje matka a zabezpečenie určitého riskovania, ktoré ponúka pre dieťa otec, pomôže dieťaťu v rozvoji.

Darujte preto otcovi niečo, čo má rád. Maličkosť ako obľúbená čokoláda či iná sladkosť, pracovné náradie či kniha, určite poteší. Urobte mu chlebíčky alebo koláčik.

 

Oslava Dňa otcov vo svete

  • Sviatok vznikol v USA, kde sa otcom venuje tretia júnová nedeľa. V roku 1913 bol podaný návrh na uznanie tohto sviatku na kongres, ale až v roku 1972 bol prezidentom Nixonom uzákonený za národný sviatok.
  • Tretia júnová nedeľa je venovaná otcom, ako aj napr. v Čechách, Francúzku, Japonsku.
  • 19. marca sa oslavuje v Taliansku, Španielsku či v Portugalsku na sviatok sv. Jozefa.
  • V Rusku sa napríklad oslavuje 23. februára, v Škandinávii druhú novembrovú nedeľu.

(http://en.wikipedia.org/wiki/Father's_Day, 31.5.2012)

 

Citáty o otcoch

Jeden otec je lepší než sto učitelů.

/Norské přísloví/

Sebaovládanie otca je pre deti najlepším príkladom.

/Demokritos/

Když mi bylo čtrnáct, byl můj otec největší hlupák pod sluncem. Když mi bylo jednadvacet, nestačil jsem se divit, jaký pokrok starý pán udělal.

/Mark Twain/

Aké drevo taký klin, aký otec taký syn.

/Slovenské príslovia/

  

Otcovstvo je absolútne úžasné, či už ich máte, alebo si ich adoptujete, všetky sú z mäsa a krvi.

/Brad Pitt/

 
Tip na darček ku dňu otcov


Manžetové gombíky

Kravatové spony

Pánske prstene

 

×

Doručenie tovaru

Český granát

Ručná výroba šperkov a skladové možnosti

Šperky sú robené ručne a zákazníci sú z celého sveta, preto sa stav na centrálnom sklade rýchlo mení. Šperkov sú tisíce modelov. Prstene sú v rôznych veľkostiach, náušnice s rôznymi zapínaniami, povrchové úpravy strieborného šperku ponúkame štyri. Preto počkajte, až sa ozveme ohľadom dostupnosti tovaru.
Pokiaľ šperk nie je skladom, a dá sa stiahnuť z kamennej predajne, urobíme to pre vás. Ak nie je nikde, môžeme ho zadať do výroby. Výroba šperku trvá momentálne kvôli preťaženým kapacitám 2-3 mesiace.

Pomôžeme Vám s výberom
Neváhajte nás kontaktovať, ak potrebujete pomôcť, napríklad s výberom: telefonicky alebo emailom na predaj(zavinac)ceskygranat.sk.


TOP