krásne a kvalitné šperky z českého granátu
×
 x 

Prázdny košík
Ametyst
Ametyst

Ametyst

 

Ametyst je mocný kameň, presnejšie kremeň fialovej farby. Je to nerast. Ametyst je najviac cenená drahokamová odroda kremeňa.

Náleziská ametystu

Ametyst nájdeme v krajinách USA, Veľká Británia, Kanada, Brazília, Mexiko, Rusko, Srí Lanka, Uruguaj, východná Afrika, Sibír, India.

Tvrdosť, hmotnosť, index lomu svetla ametystu

Tvrdosť ametystu je podľa Mohsa 7, špecifická hmotnosť 2.6 – 2.7, index lomu svetla 1.54 – 1.55.

Miesto ametystu vo zverokruhu a v čakrách

Znamenia zverokruhu: baran, panna, škorpión, strelec, vodnár, ryby.

Čakry, na ktoré pôsobí: piata, šiesta a siedma čakra.

Pôsobenie ametystu 

Ametyst je vhodný pre meditácie, ovplyvňuje karmu a náboženské cítenie. Dokáže vás ochrániť proti negatívnym pocitom. Blokuje geopatogénne zóny a negatívne energie ktoré prestupujú prostredím okolo nás. Zdá sa, akoby v sebe skrýval spirituálny oheň. Často ho používajú kňazi rôznych náboženstiev. Je v ňom videný prameň sily pre všetky duševné a tvorivé snahy. Je kameňom cirkevných hodnostárov a kráľov. Spolu s diamantmi zvykne byť zasadzovaný do najcennejších šperkov a korunovačných klenotov. Sú s ním spojené desiatky legiend. V staroveku bol zasvätený Neptúnovi. Verilo sa, že námorníkov privedie bezpečne späť do prístavu.

Vzťah ametystu k alkoholu a otrave

Ametyst má silu zabrániť opitosti či otrave.

Pochádza z gréckeho slova amethystos - neopitý. V antike sa tradovalo, že má silu zabrániť opitosti. Dokonca poháre na víno pre cisárov a hodnostárov sa vyrábali z ametystu, preto aby mohli piť a neopili sa. Fialová farba sa považovala za vladársku farbu, preto ametyst s obľubou preferovali  kráľovské rodiny a vladári. Veľmi cenený bol aj ametyst s nádychom červenej (stopy mangánu).

Starovekí Gréci verili, že ich pitie vína z ametystovej nádoby ochráni pred otravou. Podporuje triezvosť a prekonáva závislosti. Jeho názov sa viaže na starogrécku legendu o pôvode ametystu. Podľa nej najvyšší boh Zeus rozlial kalich s vínom na biely kremeň, ktorý potom prijal farbu vína. Starovekí Egypťania využívali ametyst na výrobu šperkov. Ametyst sa považoval za symbol vysokého duchovného stavu, ktorý prijímali biskupi. Z tohto dôvodu sa ametystové prstene stali súčasťou biskupských insígnií. V Tibete ho považujú za kameň zasvätený Budhovi.

Ametyst pomáha

Podporuje duševnú pozornosť, koncentráciu, rodinné teplo, harmóniu, nastoľuje spravodlivosť a čestnosť. Pri meditácii, pomáha ukľudniť myseľ, obrátiť pozornosť dovnútra a nájsť svoju vlastnú múdrosť. Ametyst pôsobí priaznivo na schopnosť rozhodovania. Odstraňuje strach, zlosť, obavy a hnev. Ametyst potláča smútok a ľútosť. Pomáha vyrovnať sa s prežitou stratou. Ametyst je kameň skvelý pre meditáciu a veštenie. Využíva sa ako„tretie oko“. Ak ho máte pri sebe počas spánku, podporuje inšpiratívne sny.

Ametyst a zdravie 

Posilňuje srdce a nervy, zbavuje nespavosti a bolestí hlavy. Používa sa pri poruchách spôsobených napätím a stresom, pri bolestiach hlavy, migrénach, nekľudnom spánku, pri liečení fóbií, neuróz, halucinácií, hystérie, ďalej pri liečení vredov, krvi, pohlavných chorôb. Posilňuje slinivku brušnú, najmä pri cukrovke. Obmedzuje rast tukových tkanív, podporuje imunitný systém, odstraňuje toxické látky z tela, uľahčuje pôrod.  Pomáha priviesť biznis k úspechu.

 

Šperky s ametystom sa nosia najmä pri významnejších reprezentačných príležitostiach. V eshope Český granát Slovensko nájdete zlatú Ametystovú kolekciu 270

×

Doručenie tovaru

Český granát

Ručná výroba šperkov a skladové možnosti

Šperky sú robené ručne a zákazníci sú z celého sveta, preto sa stav na centrálnom sklade rýchlo mení. Šperkov sú tisíce modelov. Prstene sú v rôznych veľkostiach, náušnice s rôznymi zapínaniami, povrchové úpravy strieborného šperku ponúkame štyri. Preto počkajte, až sa ozveme ohľadom dostupnosti tovaru.
Pokiaľ šperk nie je skladom, a dá sa stiahnuť z kamennej predajne, urobíme to pre vás. Ak nie je nikde, môžeme ho zadať do výroby. Výroba šperku trvá momentálne kvôli preťaženým kapacitám 2-3 mesiace.

Pomôžeme Vám s výberom
Neváhajte nás kontaktovať, ak potrebujete pomôcť, napríklad s výberom: telefonicky alebo emailom na predaj(zavinac)ceskygranat.sk.


TOP