krásne a kvalitné šperky z českého granátu
×
 x 

Prázdny košík
Topás
Topás

Drahý kameň - topás

Nádherné strieborné šperky s českým granátom a topasomTopás sa zaraďuje medzi dvanásť najznámejších drahých kameňov sveta. Je cenený pre svoju dokonalú priehľadnosť a má svoje tradičné postavenie ako ušľachtilý kameň klenotníkov. Má priehľadné špicaté kryštály. Topás sa po chemickej stránke skladá z kremičitanu hlinitého s prímesou fluóru. Jeho miesto v stupnici tvrdosti nerastov je ôsme. Zostavil ju v roku 1812 nemecký mineralóg Friedrich Mohs. Tvrdosť nerastov sa určuje podľa toho, či sa doň dá uskutočniť vryp nerastom známej tvrdosti. 8. miesto mu patrí preto, že škrabe sklo a pri kresaní s oceľou iskrí. Je to veľmi cenený a obľúbený šperkový drahokam.  Topás sa synteticky nevyrába. Niekedy sa napodobňuje vypáleným ametystom, ktorý má obchodné pomenovanie španielsky topás alebo madeira topás.

Topas - farby topásuFarba topásu

Farebná škála topásu môže rôzna. Topás može byť:   bezfarebný,  zlatožltý,   hnedý,   modrý,   červený,   a najvzácnejší - ružový. 

Topas - kryštál - nádherhný drahý kameň vhodný pre náušnice s topásom a prsteň s topásom

Pôvod názvu topás podľa Grékov a Egypťanov

Zdroje hovoria, že svoje meno dostal podľa ostrova Topasos v Červenom mori. Iné zdroje sa prikláňajú k tomu, že topás pochádza zo staroindického jazyka, kde znamená oheň, alebo voľnejšie preložené ako splanutie.

Gréci verili, že topás má moc zvýšiť silu a ich nositeľ sa môže stať neviditeľný v čase nebezpečenstva. Egypťania ho nosievali ako amulet na ochranu pred zranením.
 

Čo sa traduje o topáse

V tomto vzácnom kameni sa skrýva silná magnetická a fyzická energia. V staroveku sa verilo, že Mesiac silne pôsobí na vyžarovanie kameňa a prepožičiava svojmu majiteľovi jasnovidecké schopnosti. Považuje sa za kameň so silnými regeneračnými účinkami. Je kameňom ohňa, vášne, ale aj premeny. Dodáva človeku životodarnú energiu, chuť a túžbu poznávať dosiaľ nepoznané a prináša hlbokú lásku. Jas tohto kameňa inšpiruje a stimuluje našu myseľ, odstraňuje blokády spôsobené nespracovanými vnútornými konfliktmi a disharmóniou znižuje vysoký krvný tlak, podporuje trávenie. Uzdravuje črevá, močový mechúr a endokrinné žľazy. Nespavosť, nechutenstvo, epilepsia, dna, neplodnosť, nachladenie a zápal spojiviek sú príklady, kde vibrácie zlatého topásu môžu pomôcť. Elixír z topásu je vhodný na napravenie zakaleného zraku.


Zlatý topás - najkrajší v v striebornom šperkuZlatý topás

Zlatý topás, inak sa nazýva aj oranžový alebo cisársky topás, je vínovo žltej až zlatej farby. Tento topás je typickým novembrovým kameňom a symbolom priateľstva. Pomáha prekonávať obmedzenia, zvyšuje charizmu a pomáha ľuďom k sláve a k vlastnej hrdosti. Pôsobí na čakru slnečného pletenca a funguje ako batéria, ktorá nabíja telo na duchovnej aj fyzickej úrovni.
 


Číry topás - strieborné šperky s topásomRužový topás

Ružový topás je kameňom nádeje a pokladá sa za najvzácnejší druh topásu.
 
Modrý topás

Číry topás

Číry topás si pomáha uvedomiť jednotlivé myšlienky, rovnako aj skutky a ich dôsledky.Aktivuje kozmické vedomie. Pri liečení sa využív ana liečenie stagnujúcej energie.


Modrý topás

Modrý topás vylepšuje slovné vyjadrovanie myšlienok. Využíva sa pri meditácii. Pomáha žiť svoj život, v súlade s vlastnými cieľmi a názormi. Umožňuje rozpoznať pravdu a odlkon od nej.

 

 

V našom obchode so šperkami www.CeskyGranat.sk vám ponúkame aj šperky so zlatým topásom. Prajeme Vám príjemný nákup vo Vašom internetovom obchode s výnimočnými striebornými šperkami.

×

Doručenie tovaru

Český granát

Ručná výroba šperkov a skladové možnosti

Šperky sú robené ručne a zákazníci sú z celého sveta, preto sa stav na centrálnom sklade rýchlo mení. Šperkov sú tisíce modelov. Prstene sú v rôznych veľkostiach, náušnice s rôznymi zapínaniami, povrchové úpravy strieborného šperku ponúkame štyri. Preto počkajte, až sa ozveme ohľadom dostupnosti tovaru.
Pokiaľ šperk nie je skladom, a dá sa stiahnuť z kamennej predajne, urobíme to pre vás. Ak nie je nikde, môžeme ho zadať do výroby. Výroba šperku trvá momentálne kvôli preťaženým kapacitám 2-3 mesiace.

Pomôžeme Vám s výberom
Neváhajte nás kontaktovať, ak potrebujete pomôcť, napríklad s výberom: telefonicky alebo emailom na predaj(zavinac)ceskygranat.sk.


TOP